درود مهمان گرامی!   ورود   )^(   ثبت نام زمان کنونی: ۲۵-۸-۱۳۹۷, ۰۲:۲۳ صبح



ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

حالت موضوعی | حالت خطی
دانستنیهایی در مورد نان خوب
نویسنده پیام
مدیر کل ایران فروم
مدیر کل سایت
********
آفلاین
ارسال‌ها: 38,512
تاریخ عضویت: ۳ اسفند ۱۳۸۷
اعتبار: 163
سپاس ها 686
سپاس شده 2806 بار در 1259 ارسال
ارسال: #1
دانستنیهایی در مورد نان خوب

7 نكته درباره نان خوب
اين طلاي سفيد پف آلود!

1- همه ما فكر مي كنيم نان يك منبع خوب كربوهيدرات و در واقع يك منبع خوب براي تأمين انرژي است. درست هم فكر مي كنيم؛ اما نبايد از اين نكته غافل شويم كه ارزش غذايي نان بيش از اينهاست. نان، علاوه بر كربوهيدرات، منبعي براي پروتئين و املاحي مثل آهن، كلسيم، منيزيم و ويتامينهاي گروه B هم هست.
2- يك دانه گندم از 3 قسمت تشكيل شده 1ـ قسمت بيروني يا پوسته يا سبوس كه 5/12 درصد وزن دانه است. 2ـ قسمت مياني يا مغز كه 85 درصد وزن دانه را تشكيل مي دهد. 3ـ جوانه كه 5/2 درصد وزن دانه گندم است. بر اين اساس 2 نوع آرد در كارخانه ها تهيه مي شود: آرد نول يا ستاره كه از مغز و جوانه دانه به دست مي آيد و بيشتر در تهيه ماكاروني و رشته و در شيريني به كار مي‌رود و آرد نانوايي كه درصد سبوس و پوسته آن بيشتر است.
3- بيشترين ميزان چربي، پروتئين، مواد معدني و ويتامينهاي آرد در سبوس و جوانه گندم هستند.
4- يكي از تركيبات شيميايي آرد گندم ماده اي است به نام اسيد فيتيك كه از گروه تركيبات فسفردار است. اگر خمير نان پيش از پخت، زمان، حرارت و شرايط مناسب را براي تخمير نگذراند، قسمتي از اسيد فيتيك، با عناصري مثل كلسيم و آهن تركيب شده و به صورت فيتات در مي آيند كه ماده اي غيرقابل جذب براي بدن است وبه اين ترتيب ارزش غذايي نان افت مي كند.
5- اگر خمير براي عمل آمدن به مدت حداقل 5/1 ساعت در درجه حرارت 15 تا 25 درجه بماند و به آن مايه خمير يا خمير ترش طبيعي اضافه شده باشد، ميكروارگانيسمهاي مفيد يعني مخمرها و باكتريها قسمتي از مواد متشكله خمير را تجزيه كرده و گاز كربنيك ايجاد مي كنند كه باعث متورم شدن خمير مي شود. بوي ترشي خمير هم ناشي از توليد اسيد اسيتيك و اسيد لاكتيك توليد شده است كه وجود آنها هم باعث تردي نان مي شود.
6- اگر در تهيه خمير نان از مواد شيميايي مثل جوش شيرين و بكينگ پودر استفاده شود، باعث از ميان رفتن مواد مفيد آرد و خمير مي شود. ضمن اينكه دستگاه گوارش را هم دچار مشكل مي كند و عوارضي مثل كم خوني، فقر آهن، نرمي استخوان و ... را به دنبال دارد.
7- و بالاخره آيا مي دانيد ميزان ناني كه در يك روز در كشور ما دور ريخته مي‌شود براي سير كردن 15 ميليون نفر كافي است؟ و آيا مي‌دانيد كه ايران دومين مصرف كننده و سومين ضايع كننده نان در دنياست؟

موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
دانستنی های جالب در مورد آب
آیا میدانید در مورد خوراکی ها
آیا میدانستید جدید در مورد سینما و تلویزیون
دانستنی های مفید و مهم در مورد آکواریوم ها
۷ حقیقت جالب در مورد خودتان
دانستنی های جالب در مورد کیوی
۱۶ واقعیت غیر معمول در مورد بدن انسان
واقعیتهای غیر معمول در مورد بدن انسان
در مورد نشان فروهر
نام های مورد علاقه ی مردم انگلستان!!
اینکه زاده آسیایی رو میگن ، جبر جغرافیایی ...
۲۷-۳-۱۳۸۸ ۱۰:۲۷ صبح
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

ارسال پاسخ 

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
پرش به انجمن:


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Thumbs Up قبل و بعد از رعد و برق به چه نکاتی توجه کنیم زندگی کن 0 743 ۱۵-۷-۱۳۹۴ ۱۰:۴۳ صبح
آخرین ارسال: زندگی کن
Thumbs Up شنبه به نوروز افتاد زندگی کن 0 1,029 ۲۹-۱۱-۱۳۹۳ ۰۵:۰۳ صبح
آخرین ارسال: زندگی کن
  انرژی مثبت amir3faz 15 4,107 ۱۲-۷-۱۳۹۲ ۱۱:۲۵ عصر
آخرین ارسال: amir3faz
Lightbulb دانستنی های جالب به روایت اعداد و ارقام زندگی کن 0 1,822 ۱۳-۲-۱۳۹۲ ۰۱:۰۳ عصر
آخرین ارسال: زندگی کن
Lightbulb 6 اشتباه آقایون در ازدواج زندگی کن 0 1,817 ۱۳-۲-۱۳۹۲ ۰۱:۰۱ عصر
آخرین ارسال: زندگی کن


درباره ایران فروم

تالار گفتگوی ایرانیان از سال 1387 هجری شمسی فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون با بیش از 850.000 کاربر ثابت بزرگ ترین تالار گفتگوی فارسی زبان در جهان می باشد.

برای سفارش تبلیغات در ایران فروم کلیک کنید

لینک دوستان

لینک دوستان