درود مهمان گرامی!   ورود   )^(   ثبت نام زمان کنونی: ۸-۵-۱۳۹۳, ۰۷:۴۰ عصر


 
دکتر مریم یوسفی
سرزمین بلاگ حامد اسکندری

ارسال پاسخ  ارسال موضوع 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

حالت موضوعی | حالت خطی
بهداشت و بازرسی گوشت
نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #1
بهداشت و بازرسی گوشت

کشتار دامها در تمام دورانهای زندگی انسانها از منظر بهداشت و مذهب و موارد دیگر مورد اهمیت بوده است. در دین مبین اسلام در خصوص ذبح دام و استفاده از حیوانات و دامهای حلال گوشت وظایفی معین گردیده که همه کم و بیش از آنها اطلاع داریم. اما در خصوص موضوع چگونگی کشتار در کشتارگاه ها و روند کشتار و بیماری های مختلف آن لازم میبینم که توضیحاتی عرض کنم که نه تنها مورد استفاده دانشجویان رشته های دامپزشکی و دامپروری بلکه مورد استفاده عموم نیز واقع شود.


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
نقش قرنطینه در توسعه ملی و بین المللی بهداشت دام
آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۰-۴-۱۳۸۹ ۰۹:۴۹ صبح
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #2
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

تاریخچه کشتار و انواع کشتارگاه ها
با توجه به رشد جمعت انسانی در طول روند تکامل جمعیتهای انسانی بخشی از فعالیت انسانها  به سوی تامین مایحتاج تامین انرژی یا همان مواد غذایی سوق داده شده که از جمله این فعالیت ها و علاوه بر موضوعات کشاورزی ، دامداری و تامین مواد گوشتی و پروتئینی می باشد. این موضوع در ابتدا به صورت دامداری های سنتی و در نتیجه کشتار سنتی دنبال می شد. اما با توجه به افزایش فزاینده جمعیت انسانی ابداع روشی برای کشتار و تولید گوشت سالم در فضایی گسترده تر و با نظارت دقیقتر باعث رشد و بوجود آمدن کشتارگاه های امروزی شده است.
اولین کشتارگاه بصورت نیمه سنتی حدودا 300 سال قبل از میلاد مسیح ساخته شد و به تدریج قوانین بهداشتی در آن وضع گردید. اما تا اوایل قرن نوزدهم خبری از کشتارگاه صنعتی نبود.
اولین کشتارگاه صنعتی و نیمه مدرن در اوایل صده نوزده به توسط ناپلئون تاسیس گردید. این کشتارگاه با مشخصه تیپ فرانسوی در زمینی بزرگ و متشکل از چند سوله که با ریل به هم متصلند و در آنها اعمال کشتار صورت می گیرد شناخته می شود.
کشتارگاه تیپ آلمانی نیز بعدها به وجود آمد که متشکل از سرد خانه ای در مرکز و سوله هایی به دور آن میباشد.این تیپ از کشتارگاه به دلیل غیر قابل گسترش بودن آنچنان مورد استقبال قرار نگرفت.
اما مدل آمریکایی کشتارگاه که بسیار مورد استفاده می باشد شامل یک سازه دو طبقه می باشد که در طبقه بالای آن اعمال اصلی کشتار را صورت می دهند و فضایی بین دو طبقه برای انتقال اعضای دام به نام فضای شوت وجود دارد که معمولا با سطحی شیبدار به پایین متصل است.
این مدل از کشتارگاه خود دارای دو حالت می باشد:
1 - نیمه زنجیری : اعمالی مثل بریدن سر و خونگیری و کندن پوست بر روی ریل و بقیه روی زمین صورت می گیرد.
2 - تمام زنجیری : کلیه اعمال کشتار روی ریل انجام می شود.
در تمام کشتارگاه ها فضایی برای بازرسی قبل از کشتار و استراحت دام وجود دارد که دام از آنجا راهی محل کشتار می شود.
در پست بعدی روند ورود دام به کشتارگاه و اعمال قبل آن را توضیح میدم.
آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۰-۴-۱۳۸۹ ۱۰:۴۶ صبح
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #3
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

بازرسی قبل از کشتار
این بازرسی بر روی دام زنده و به محض ورود دام به محیط کشتارگاه به منظور تشخیص بیماری های مثل کزاز و هاری و سیاه زخم و تب مالت و دیگر بیماری ها که باعث سرایت بیماری به دیگر دام ها و نیز کارکنان کشتارگاه و لوازم و سایر لاشه ها می شود انجام می گیرد. پس از این مرحله دام راهی استراحتگاه می شود تا به مدت 12 - 24 ساعت استراحت کند ( دام در هنگام حمل دچار استرس می شود و این امر باعث می شود که گلیکوژن موجود در عضلات تبدیل به اسید لاکتیک شده و PH گوشت بالا رفته و بعد از کشتار باعث فساد گوشت شود. اما این مدت استراحت باعث بازیابی گلیکوژن عضلات و خروج اسید لاکتیک از عضلات می شود. )
در موارد اضطراری که دامی به دلیل عوامل خاصی دچار عارضه شده اما گوشت آن قابل مصرف می باشد را مستقیما به محل کشتار منتقل می کنند.
اضافه کردن هیدرات های کربن ( مواد قندی ) به آب و غذای دامدر زمان استراحت قبل از کشتار در رفع استرس و خستگی دام موثر است.
آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۱-۴-۱۳۸۹ ۰۳:۴۱ عصر
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #4
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

بازرسی بعد از کشتار
این بخش گسترده ترین بخش بازرسی در کشتارگاه است که دارای قدمت زیادی نیز هست.قرنها پیش رومی ها و مصری ها قوانینی در این رابطه تدوین کرده بودند که این امر تحت نظارت روحانیون و کشیش ها انجام می گرفت. از قرن 13 به بعد قوانین محلی در نقاط مختلف اروپا وضع شد که پس از کشف سل در نیمه دوم قرن گذشته ممالک مترقی دنیا شروع به مدون نمودن این قوانین نمودند. نحوه بازرسی در تمام دنیا معمولا یکسان است و اختلافات تنها در مورد قضاوت نهایی لاشه می باشد.
محل بازرسی در کشتارگاه ها در مورد گاو در فاصله بین شقه کردن لاشه و دوش دادن آن میباشد اما در مورد گوسفند در فاصله بین تخلیه احشاء و دوش دادن لاشه تعیین شده است. این محل باید دارای وسعت و نور کافی و تجهیزات لازمه و از همه مهمتر دید کافی به تمام محیط کشتارگاه برای نظارت بر عملکرد کارکنان و روند کشتار باشد.
شقه کردن لاشه در گوساله های 10 ماه به بالا به منظور بازرسی سطح مقطع ستون فقرات و نیز برای تسهیل حمل و نقل صورت می گیرد.
در پست بعدی روش بازرسی لاشه و ضمائم آن و نیز بیماریهای مهم هر قطعه از لاشه را توضیح خواهم داد.
آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۲-۴-۱۳۸۹ ۱۲:۰۷ عصر
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر 8 ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 3,975
تاریخ عضویت: ۱۹ اسفند ۱۳۸۸
اعتبار: 48
سپاس ها 85
سپاس شده 658 بار در 387 ارسال
ارسال: #5
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

در مورد بازرسی دام قبل وبعد از کشتار فقط بگم که همش چرته0

 

من نمونه دارم که هفته پیش یه نفر یه گاو داشته قیمت 2 میلیون تومن اما تب برفکی میگیره،

 به 600هزار تومن میفروشه ،    0   همونجا هم گاو رو میکشن و وارد بازار میکنن که من و امثال من نوش جان کنیم

 

حالم از هرچی گوشته بهم میخوره0


سیم آخر ؟؟؟ .... نه ....
تا شقایق هست زندگی باید کرد
اینجا انتهای ِ راه است گویی
و من گم گشته ام در هزار توی ِ زندگی

میخواستم به سیم آخر بزنم ...
اما ...
اینجا برای ِ پایان , انتخاب ِ خوبی نیست...
راهی دیگر خواهم یافت....
گویی تمام ِ راه ها بسته اند...
و من برای ِ ادامه
راهی نو خواهم ساخت....
آری ... آری ...


تا شقایق هست ... زندگی باید کرد
۱۲-۴-۱۳۸۹ ۱۲:۳۳ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #6
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

راستشو بخوای این چیزا تو بین دامدارها زیاده اما اگه این مورد ها تو کشتارگاه باشه ( البته قبل از اینکه به کسی رشوه داده شده باشه )بازرسای با وجدان چون می دونن که کارشون چقدر حساسه ( یه لاشه گاو رو چند نفر در چند وعده مصرف میکنن ؟ ) این حساسیت رو به خرج می دن. هر چند که یا اخراج می شن یا با چاقوی کارکنان کشتارگاه طرف می شن.
اما مقصود بنده از این مطالب آگاهی عموم ( یا حداقل بچه های تالار ) از این روش ها و عملکرد هاست ( مثلا یه قربونی می خوای بدی حداقل یه کمی آگاهی داشته باشی نه اینکه هر چی یارو گفت بگی درسته ).
وگرنه این .......... کجاس سالمه که بگیم به به عجب کشتارگاه و سازمان پاکی. هیچ هواشم سالم نیست چه برسه به ..............   . ( نقطه چیناش رو خودت حدس بزن.

آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۲-۴-۱۳۸۹ ۱۲:۵۰ عصر
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر 8 ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 3,975
تاریخ عضویت: ۱۹ اسفند ۱۳۸۸
اعتبار: 48
سپاس ها 85
سپاس شده 658 بار در 387 ارسال
ارسال: #7
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

حرف شما متین ولی من میگم با تمام آگاهی هایی که داشته باشیم بازم نمیشه اعتماد داشت0


سیم آخر ؟؟؟ .... نه ....
تا شقایق هست زندگی باید کرد
اینجا انتهای ِ راه است گویی
و من گم گشته ام در هزار توی ِ زندگی

میخواستم به سیم آخر بزنم ...
اما ...
اینجا برای ِ پایان , انتخاب ِ خوبی نیست...
راهی دیگر خواهم یافت....
گویی تمام ِ راه ها بسته اند...
و من برای ِ ادامه
راهی نو خواهم ساخت....
آری ... آری ...


تا شقایق هست ... زندگی باید کرد
۱۲-۴-۱۳۸۹ ۱۲:۵۵ عصر
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #8
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

بازرسی لاشه و ضمائم آن
بازرسی لاشه سه بخش عمده دارد : مشاهده و لمس و برش.
برخی از بیماری ها از طریق مشاهده به راحتی قابل بررسیند ( مثل زردی )
اما بعضی از بیماری ها در صورت لمس لاشه مشخص می شوند ( مثل تورم غدد لنفی )
بعضی هم در صورت برش به تشخیص صد در صد میرسند ( مثل مرض سل گاوی که باعث چرک غدد لنفی عمده دام می شود و لاشه وابسته به نوع درگیری باید قضاوت شود )
ضمائم لاشه شامل سر و زبان ، ریه و قلب ، جگر ، روده و معده و طحال ، رحم ، پستان و کلیه می شود. هر کدام از این ضمائم با سه عمل اصلی مورد بازرسی قرار می گیرند و در صورت لزوم حذف و یا اصلاح می شوند.
در این بازرسی ها بیماریهای انگلی و باکتریایی و به خصوص سل مورد اهمیت است. زردی و خونریزی های داخلی و تورم ها و تومور ها و چرک نیز مورد بررسی قرار می گیرند.
در نهایت بازرس با توجه به بازرسی ها و آزمایشات انجام گرفته در مورد لاشه قضاوت می کند و تصمیم به حذف و یا ضبط کامل و یا موضعی لاشه یا اصلاح آن می گیرد.
آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۳-۴-۱۳۸۹ ۰۲:۱۳ عصر
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

نویسنده پیام
کاربر جدید بدون ستاره
*
آفلاین
ارسال‌ها: 23
تاریخ عضویت: ۶ تير ۱۳۸۹
اعتبار: 2
سپاس ها 0
سپاس شده 0 بار در 0 ارسال
ارسال: #9
RE:بهداشت و بازرسی گوشت

امیدوارم استفاده کرده باشین.کم و زیادشو به بزرگی خودتون ببخشید.
آینده ، هر کسی رو از حالش نجات میده.
۱۳-۴-۱۳۸۹ ۰۲:۱۴ عصر
مشاهده‌ی وب‌سایت کاربر یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ

ارسال پاسخ  ارسال موضوع 

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان
پرش به انجمن:


موضوع‌های مرتبط با این موضوع...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
  نکاتی در نگهداري سگ ها Siva68 0 349 ۴-۷-۱۳۹۲ ۱۱:۲۶ صبح
آخرین ارسال: Siva68
  آدمیت مرده بود... + نظرِ شما saiedeh23 0 419 ۱۶-۵-۱۳۹۲ ۰۱:۰۸ صبح
آخرین ارسال: saiedeh23
  کمک فوری برای بلدرچین Nikan . 0 508 ۸-۱۲-۱۳۹۱ ۰۸:۵۹ عصر
آخرین ارسال: Nikan .
  تکنيک‌ها و اصول عملي گاوداري Arezou-66 0 1,328 ۱۷-۸-۱۳۹۰ ۰۹:۳۹ عصر
آخرین ارسال: Arezou-66
Bug معرفی کتاب اصول پرورش گوسفند و بز Arezou-66 0 1,816 ۱۱-۸-۱۳۹۰ ۰۱:۲۳ عصر
آخرین ارسال: Arezou-66

درباره ایران فروم

تالار گفتگوی ایرانیان از سال 1387 هجری شمسی فعالیت خود را آغاز کرده و هم اکنون با بیش از 750.000 کاربر ثابت بزرگ ترین تالار گفتگوی فارسی زبان در جهان می باشد.

برای سفارش تبلیغات در ایران فروم کلیک کنید

جستجو در انجمن